In de rubriek Mensen & verhalen

vertelt de KlokGroep over haar contact met het Groenwoningen Fonds van CreditLinked Beheer. Het artikel gaat met name over een project in Tiel waar het Groenwoningen Fonds 10 huurwoningen in eigendom heeft. de samenwerking strekt zich verder uit over diverse projecten in andere plaatsen die in diverse stadia van ontwikkeling zijn.

In de nieuwbouwwijk Passewaay Buurt 7 in Tiel leverde KlokGroep eind 2016 tien spiksplinternieuwe ‘nul-op-de-meter-woningen’ (NOM-woningen) op. De A++++ woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van -0,45 en lopen daarmee ver vooruit op de EPC-norm van de overheid, die een norm hanteert van +0,4. Niet voor niets besloot het Groenwoningen Fonds al vóór de start van de bouw deze woningen aan te kopen.

KlokGroep houdt ook na de oplevering de energieprestatie in de gaten. Bewoners hebben zelf inzicht in hun verbruik en krijgen advies over hoe ze de apparaten in hun huis nog beter kunnen gebruiken. Hiervoor worden ook bewonersavonden georganiseerd. Op deze manier garanderen de betrokken partijen dat het gewenste energieprestatieniveau ook daadwerkelijk wordt behaald.

Daarnaast kwam vandaag in het nieuws dat de KlokHolding in 2016 een recordomzet van 177 miljoen euro heeft geboekt, een stijging van 32 procent ten opzichte van 2015. Het nettoresultaat van de holding, die bestaat uit KlokGroep en Novaform Vastgoedontwikkelaars, groeide van 5,6 naar 10,1 miljoen euro.

Fiscaal Groen

Het Groenwoningen Fonds is een ministerieel aangewezen (fiscaal) Groenfonds dat hoofdzakelijk belegt in duurzame woningen. Het werd in 2016 geïntroduceerd door Eduardo Alvarez en Richard Paardenkooper van CreditLinked. “Nadat we eerder gestart waren met een ander beleggingsfonds, het Huurwoningen Nederland Fonds, kwamen we in contact met nieuwe ontwikkelingen in de bouw”, vertelt Richard. “Dat was interessant. In de eerste plaats omdat wij een groen hart hebben en bij willen dragen aan een betere wereld. In de tweede plaats omdat we vertrouwen op het rendement van nieuwe woningen met nieuwe technieken.” Voor de participanten is het fonds vooral interessant vanwege de fiscale compensatie in box 1 en 3. “Zij zijn in Box 3 tot € 57.000 (partners € 114.000) vrijgesteld van vermogensrendementsheffing en genieten ook nog eens een belastingkorting van 0,7% in Box 1, legt Eduardo uit. “Afhankelijk van je vermogen is dat tussen de 1,6% en de 2,3%.”

Het bewuste artikel kunt u in zijn geheel nalezen onder deze link.

 

2018-01-15T14:07:11+00:00