VolkerWessels start 2e productielijn

VolkerWessels breidt het duurzame MorgenWonen-woningen concept uit. De nieuwe modulaire woning is met 5,40 meter iets minder breed dan de oorspronkelijke woningen van 5,70 meter.

Ze zijn daardoor voor meer locaties geschikt als koop- en beleggershuurwoning en voor corporaties. De eerste MorgenWonen-woning met zonnepanelen van de nieuwe lijn is onlangs in gebruik genomen in Hendrik-Ido-Ambacht. Inmiddels zijn er in Nederland al zo’n 600 MorgenWoningen neergezet. Het Groenwoningen Fonds heeft inmiddels ruim 80 van deze woningen opgenomen in haar portefeuille.

Slimme Constructie

De woningen zijn bijzonder omdat ze binnen één dag op locatie in elkaar worden gezet met 25 elementen. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden.

Twee weken nadat de woning op locatie wordt opgebouwd is de woning volledig afgewerkt en gestoffeerd. Het MorgenWonen-concept is voor ‘nul-op-de-meter’ woningen. Het orderboek is met 400, zowel brede als smallere, MorgenWoningen goed gevuld. Ook internationaal is er interesse voor dit concept. In Duitsland worden later dit jaar de eerste 17 MorgenWonen-woningen gerealiseerd.

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het eenvoudig een woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

Duurzaamheid

Het dak van de MorgenWoning is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen waarmee energie wordt opwekt. De slimme meter geeft continu aan hoeveel energie er verbruikt én opgewekt wordt. De energieopbrengst is ongeveer 5.000 kWh per jaar.

Uiteraard is de woning goed geïsoleerd. Zo zijn alle ramen voorzien van drielaags isolatieglas. De MorgenWoning heeft geen cv-ketel maar een warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. Er wordt per saldo geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. De woningen hebben geen gasaansluiting.

2018-01-15T14:05:39+00:00